دکتر حشمت اله عسگری با تأکید بر اینکه اطلس سرمایه گذاری راهنمای سرمایه گذاران است، افزود: تامین زیرساخت ها و زمین مورد نیاز یکی از مسائل مهم مورد توجه سرمایه گذاران است و در طول سالیان اخیر اقدامات مناسبی در این زمینه انجامگرفته و ضرورت دارد شرکت شهرک های صنعتی استان ضمن تسهیل روند سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی موجود نسبت به ایجاد شهرک مختص سرمایه گذاران خارجی مطالعات و بررسی های لازم را به عمل آورد.
وی گفت: شرکت شهرک های صنعتی استان ضمن تسهیل روند سرمایه گذاری در شهرک های صنعتی موجود نسبت به ایجاد شهرک مختص سرمایه گذاران خارجی مطالعات و بررسی های لازم را به عمل آورد.
عسگری با اشاره به ظرفیت های مهم استان تهران در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی، خدمات و گردشگری اظهار داشت: شناسایی و معرفی طرح های توجیه دار اقتصادی و تهیه اطلس جامع سرمایه گذاری استان نقش مهمی در هدایت سرمایه گذاران خارجی دارد و حضور آنها را هدفمند و ساماندهی خواهد کرد.
معاون اقتصادی استاندار تهران حوزه های زیربنایی و اقتصاد شهری را دو ظرفیت جذاب سرمایه گذاری دانست و گفت: دستگاه های اجرایی ذی ربط با تهیه طرح های مرتبط با این موضوعات و شناساندن این ظرفیت ها زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی را فراهم کنند.
عسگری در ادامه وجود قوانین دست و پاگیر اداری، تضامین و وثایق بانکی و عدم صدور گارانتی ها را از عوامل تاثیر گذار در روند سرمایه گذاری خارجی دانست و افزود: با اصلاح بخشی از قوانین و مقررات و حذف بوروکراسی اداری می توان از این ظرفیت به نحو چشمگیری بهره مند شد.
وی با اشاره به اینکه شناخت نهادهای مالی و پولی و آگاهی از ساختارهای بینالمللی از عوامل مهم دیگر در جذب ظرفیت های مالی است، بیان کرد: استفاده از ظرفیت وامهای بانک جهانی مستلزم شناخت قوانین می باشد که ضرورت دارد مدیران خود را از این حیث توانمند سازند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار تهران از دستگاههای اجرای استان خواست با کمک دبیرخانه مرکز خدمات سرمایه گذاری خارجی و استقرار نمایندگان توانمند و علاقه مند به موضوع سرمایه گذاری، مسایل و مشکلات سرمایه گذاران را حل کنند.
در ادامه این نشست، داود طبرسا، نائب رئیس مرکز خدمات سرمایه گذاری استان تهران نیز ضمن ارایه گزارشی از میزان سرمایه گذاری در استان، الزامات و اقدامات لازم برای سرمایهگذاری در استان تهران را تشریح کرد.
وی با اشاره به مستندات قانونی و مقرراتی شکلگیری نهادهای سرمایهگذاری، مهمترین مزایای سرمایه گذاری خارجی در کشور را انتقال دانش و فناوری پیشرفته، پوشش کسری منابع مالی طرحها، افزایش بهره وری و بهبود کیفیت کالاهای ساخت داخل، تعامل با اقتصاد جهانی، دسترسی به بازارهای جهانی و افزایش صادرات و نیز افزایش حاشیه امنیت ملی کشـور عنوان کرد.
طبرسا با برشمردن مشوقها و مزیتهای ویژه قانون و آیین نامه اجرایی تشویق و حمایت سرمایهگذاری خارجی (FIPPA)، مهمترین معافیت های مالیاتی را در حوزه های صنعتی و معدنی در مناطق توسعه یافته و توسعه نیافته، صادرات كالا و خدمات، تأسیسات ایرانگردی و جهانگردی، كشاورزی و مناطق آزاد عنوان کرد.
نائب رئیس مرکز خدمات سرمایهگذاری استان تهران افزود: تسهیل و تسریع در امور سرمایهگذاری خارجی در استان، کاهش بروکراسی اداری در صدور مجوزهای مختلف مورد نیاز سرمایهگذاری، ایجاد کانون واحد برای مراجعه متقاضیان سرمایهگذاری در سطح استان، مراقبت و نظارت بر حسن اجرای مصوبات درخصوص سرمایهگذاریهای خارجی و هماهنگی بین دستگاههای اجرایی ذیربط در امور سرمایهگذاری از جمله اهداف تشکیل مراکز خدمات سرمایهگذاری در استانها است.
طبرسا در خصوص برنامه عملیاتی مرکز خدمات سرمایه گذاری استان تهران نیز گفت: جلب و جذب سرمایه گذاری خارجی، نظارت بر اجرای طرح ها و رفع مشکلات سرمایه گذاران خارجی، آموزش و توانمندسازی در زمینه سرمایهگذاری، شناسایی و به روز رسانی فرصت های سرمایهگذاری، اقدامات تشویقی سرمایه گذاری و بازاریابی بینالمللی و نیز تهیه نقشه راه تأمین مالی خارجی و اطلس سرمایه گذاری استان جزو برنامه های ابلاغی سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران به مراکز خدمات سرمایه گذاری استانها می باشد.
گفتنی است در این جلسه مقرر شد آخرین وضعیت پروژه های سرمایه گذاری خارجی در استان رصد و در جلسه آتی این کارگروه ارائه شود؛ همچنین مقرر گردید دستگاه های اجرایی در بخش های مختلف اقتصادی هر کدام ۵ طرح ویژه سرمایه گذاری خارجی از ظرفیت های موجود احصا و ارائه کنند